De ce e bine să consumi des iaurt

2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii susţin că predispoziţia pentru această afecţiune cronică se reduce cu 20%.

Specialiştii de la Şcoala Medicală Harvard spun că alimentul este o metodă ieftină de a preveni apariţia diabetului de tip II, afecţiune tot mai des întâlnită.

Având în vedere complicaţiile care pot apărea ca urmarea a acestei afecţiuni, mai exact probleme cardiace, pierderea vederii, cercetătorii susţin că este foarte important să includem iaurtul în dietă.

La cercetarea, care s-a desfăşurat pe o perioadă de 30 de ani, au participat aproximativ 200.000 de femei şi bărbaţi. Nici unul dintre voluntari nu suferea de diabet la începutul cercetării, urmând ca spre sfârşitul ei 15.156 să fie diagnosticaţi cu această prolemă de sănătate.

După ce le-au analizat dieta, specialiştii au observat că participanţii care obişnuiau să consume iaurt, chiar şi o dată la câteva zile, nu sufereau de diabet, iar riscul de apariţie a acestuia era redus cu aproape 20% faţă de ceilalţi voluntari.

,,Am observat că introducerea iaurtului în alimentaţie este de ajutor când vine vorba de prevenirea diabetului de tip II. Credem că bacteriile din iaurt ajută la menţinerea optimă a metabolismului, ceea ce scade predispoziţia către acestă afecţiune. Mai mult, persoanele care includ în dietă iaurtul au şi tendinţa mai redusă de a consuma desert”, a afirmat Frank Hu, cercetător şef în cadrul proiectului.