De ce bărbaţii sunt mai predispuşi să dezvolte melanom

1 2 jpg jpeg

Potrivit oamenilor de ştiinţă, cancerul de piele este fatal pentru bărbaţii cu acest diagnostic, în aproximativ 70% din cazuri.

Femeile, însă, au şanse mai multe de supravieţuire în caz de melanom malign, se arată în raportul publicat de cercetătorii britanici.

Oamenii de ştiinţă de la Institutul de Cercetări despre Cancer din Marea Britanie au descoperit că 3-4 bărbaţi dintr-un număr de 100.000 de pacienţi diagnosticaţi cu melanom malign mor, comparativ cu 2 femei din 100.000 de cazuri.

Acest lucru înseamnă că, în fiecare an, 6.200 de bărbaţi dezvoltă cancer de piele şi în jur de 1.300 sfârşesc tragic de pe urma bolii.

În cazul femeilor, cifrele sunt uşor reduse, mai precis 900 de femei decedează din aproximativ 6.600 diagnosticate cu melanom malign.

Dermatologul britanic Julia Newton-Bishop, unul dintre autorii studiului, consideră că aceste diferenţe între sexe pot fi din cauza că bărbaţii ajung să fie diagnosticaţi când melanomul a ajuns în stadiu avansat.

Acesta precizează că bărbaţii tind să nu efectueze controale medicale de rutină, aşa cum fac femeile. Prin urmare, riscul ca boala să fie descoperită tardiv este mai mare.