De ce bărbaţii nu discută despre problemele lor

1 2 jpg jpeg

De ce bărbaţii au tendinţa să „fiarbă“ în ei, fără să scoată o vorbă când întâmpină greutăţi? Şi de ce fetele pur şi simplu nu se pot abţine să vorbească încontinuu despre problemele lor?

Se ştie că reticenţa bărbaţilor de a discuta despre ei le poate înfuria la culme pe partenerele lor. Dar se pare că obiceiul reprezentanţilor sexului tare se formează încă din copilărie.

Cercetătorii au încercat să afle care este explicaţia pentru care majoritatea bărbaţilor în loc să-şi exprime trăirile, sentimentele şi îngrijorările preferă să le ţină doar pentru ei.

Potrivit rezultatelor, spre deosebire de femeile care vorbesc mult despre problemele lor în speranţa că vor găsi o rezolvare, bărbaţii consideră că acest lucru este, de fapt, o pierde de timp. Şi că îi face să cronicizeze probleme care, de altfel, se pot rezolva de la sine, fără prea mult „tam-tam“.

Mai mult, ei consideră „ciudată“ strategia folosită de femei, de a-şi exteroriza sentimentele şi de a-şi recunoaşte slăbiciunile.

De aceea, conflictele în relaţii sunt stinse altfel de bărbaţi, faţă de femei.

Amanda Rose, expert la „University of Missouri“, spune că „femeile au tendinţa să insiste să afle îngrijorările partenerului, deoarece ele cred că acest lucru îi face pe oameni să se simtă mai bine, să se elibereze de probleme“.

„Dar bărbaţii, cel mai probabil, cred că dacă vorbesc despre problemele lor le fac să pară mai mari. Aşa că îşi îndreaptă atenţia spre alte activităţi, care să-i facă să-şi ia gândul de la ele“, adaugă omul de ştiinţă american.