Dacă te confrunţi cu dureri de stomac, bea ceai de muşeţel!

1 2 jpg jpeg

Atât florile proaspete de muşeţel, cât şi cele uscate au fost folosite de secole pentru a face ceai, dar şi pentru a vindeca o serie de probleme de sănătate. Componenta activă din muşeţel este cunoscut sub numele de bisabolol, care are proprietăţi antiinflamatorii, antimicrobiene şi de calmare. Această plantă are efecte, de asemenea, antispastice, antidiareice şi anticoagulante.

Ceaiul de muşeţel: beneficii medicinale şi de frumuseţe Ceaiul de muşeţel: Tratează durerea de stomac

Muşeţelul este o plantă bogată în uleiuri esenţiale, care sunt perfecte pentru sistemul digestiv. Fie că este vorba despre diaree, crampe abdominale, balonare sau greaţă, ceaiul te va ajuta foarte mult. În plus, dacă suferi de dureri de stomac, bea două sau trei ceşti cu ceai în fiecare zi, pentru a păstra sistemul digestiv sănătos şi puternic.

Ceaiul de muşeţel: Calmează crampele menstruale

Ceaiul de muşeţel este perfect pentru acea perioadă din lună când femeile se confruntă cu crampele menstruale. O ceaşcă de ceai ajută la relaxarea muşchilor uterului şi are efect calmant asupra durerii şi crampelor din timpul menstruaţiei.

Ceaiul de muşeţel: Perfect pentru cine suferă de insomnie

Dacă te confrunţi cu tulburări ale somnului, bea o cană cu ceai de muşeţel cu o oră înainte de a adormi. Aceasta va ajuta la relaxarea muşchilor, deoarece are proprietăţi antiinflamatorii.

Citeşte mai multe pe această temă AICI