Cum vor fi trataţi refugiaţii ucrainieni din România? Precizările CNAS

1 cnas jpg jpeg

Cet─â┼úenii str─âini ┼či apatrizii care provin din zona conflictului armat din Ucraina beneficiaz─â de acelea┼či servicii medicale ca asigura┼úii rom├óni, a men┼úionat Casa Na┼úional─â de Asigur─âri de S─ân─âtate (CNAS).

├Än comunicatul emis recent de CNAS se men┼úioneaz─â: "Cet─â┼úenii str─âini ┼či apatrizii afla┼úi ├«n situa┼úii deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina beneficiaz─â de acelea┼či servicii medicale ca asigura┼úii rom├óni, f─âr─â plata contribu┼úiei de asigur─âri sociale de s─ân─âtate, precum ┼či de medicamente, materiale sanitare, dispozitive medicale ┼či servicii cuprinse ├«n programele na┼úionale de s─ân─âtate curative".

Asistenţa medicală se acordă de către furnizorii aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate în baza documentului de trecere a frontierei acceptat de statul român.

"Furnizorii vor p─âstra o copie a documentului ┼či vor ├«ntocmi eviden┼úe distincte pentru serviciile acordate acestor categorii de persoane. CNAS a transmis o circular─â c─âtre toate casele de asigur─âri de s─ân─âtate cu informa┼úii privind modul de acordare a serviciilor medicale pentru refugia┼úii din Ucraina, pentru a fi transmise tuturor furnizorilor cu care acestea se afl─â ├«n rela┼úie contractual─â", precizeaz─â Casa Na┼úional─â de Asigur─âri de S─ân─âtate (CNAS).