Cum se va face vaccinarea anti-COVID-19 la medicul de familie

1 vaccinare covid jpg jpeg

├Än cursul lunii aprilie este programat─â s─â ├«nceap─â vaccinarea la medicii de familie. Din datele preliminare, rezult─â o rat─â de participare la aceast─â activitate de 50-55%, potrivit pre┼čedintelui CNCAV, dr. Valeriu Gheorghi┼ú─â.

ÔÇ×Vom demara ┼či activitatea de vaccinare prin intermediul colegilor din re┼úeaua primar─â de medicin─â de familie. M├óine (nr. azi) urmeaz─â s─â primim centralizarea de la nivelul fiec─ârui jude┼ú, ├«ns─â din datele pe care noi le avem preliminare, ne a┼čtept─âm la o rat─â de participare din partea colegilor din medicina de familie ├«n jur de 50-55%. Este posibil s─â fie chiar mai mult, dar acestea sunt datele par┼úiale. A┼ča ├«nc├ót, un alt element care va duce la cre┼čterea accesului persoanelor la campania ┼či la centrele de vaccinare va fi opera┼úionalizarea anumitor centre de vaccinare, cu sprijinul marilor operatori economici, care ┼či-au ar─âtat disponibilitatea de a organiza propriile centre de vaccinare chiar ├«n incinta unit─â┼úilor, prin re┼úeaua cabinetelor de medicina muncii ┼či a cabinetelor medicale cu care se afl─â ├«n rela┼úie contractual─âÔÇŁ, a explicat medicul militar, mar┼úi, ├«ntr-o conferin┼ú─â de pres─â sus┼úinut─â la Palatul Victoria.

În cazul vaccinării prin cabinetele medicilor de familie, nu se va face programare în platformă.

ÔÇ×Fiecare medic de familie, dup─â modelul vaccin─ârilor antigripale sezoniere, ├«┼či face catagrafia pacien┼úilor proprii ┼či zilnic va programa un num─âr fix de persoane - 10,15, 20 - ┼či va efectua vaccinarea persoanelor respective. Datele, ├«n schimb, este obligatoriu s─â fie centralizate ├«n Registrul Electronic Na┼úional al Vaccin─ârilor ┼či restul, sigur, se vor respecta toate celelalte proceduriÔÇŁ, a explicat dr. Valeriu Gheorghi┼ú─â.