Cum se manifestă bolile copilăriei la adulţi

1 2 jpg jpeg

Oricât ar părea de ciudat, e posibil, adult fiind, să faci rubeolă, rujeolă sau varicelă. Bolile copilăriei pot apărea la vârsta adultă, oricând, şi la 20, şi la 30, 40 sau 50 de ani. Una din caracteristicile bolilor copilăriei este că acestea lasă o imunitate pe viaţă. Copiii care au făcut ”la momentul potrivit” aceste boli virale eruptive vor avea imunitate împotriva agenţilor patogeni, toată viaţa. În cazul adulţilor care nu au făcut bolile copilăriei, în copilărie, riscul ca acestea să apară rămâne valabil toată viaţa lor. Efectiv, riscul de a face bolile copilăriei la adulţi depinde doar de gradul de imunitate al fiecăruia. De cele mai multe ori contactarea agentului patogen nu produce boala, dar dacă acesta infectează organismul într-o perioadă delicată, cu imunitate scăzută, după alte infecţii, bolile copilăriei la adulţi au manifestări deosebit de agresive.

De exemplu, dacă după o viroză severă, intri în contact cu un copil care are oreion, rubelolă, rujeolă sau varicelă, şansele să faci boala sunt foarte mari. Soluţia este imunitatea artificială prin vaccinuri care protejează perfect şi complet împotriva acestor boli eruptive, cunoscute sub numele de bolile copilăriei.

Un adult a cărui imunitate este scăzută din cauza tratamentelor pe bază de cortizon, în cazul celor care fac chimioterapie, a celor care iau medicamente supresoare după transplant de organe, persoanele bolnave de diabet, persoanele supraponderale şi femeile însărcinate sunt mult mai predispuse de a face bolile copilăriei, dacă nu au fost vaccinaţi sau dacă nu au făcut bolile respective în copilărie.

Citeşte continuarea articolului pe totuldespremame.ro