Cum se manifestă bolile copilăriei la adulţi

1 2 jpg jpeg

Oric├ót ar p─ârea de ciudat, e posibil, adult fiind, s─â faci rubeol─â, rujeol─â sau varicel─â. Bolile copil─âriei pot ap─ârea la v├órsta adult─â, oric├ónd, ┼či la 20, ┼či la 30, 40 sau 50 de ani. Una din caracteristicile bolilor copil─âriei este c─â acestea las─â o imunitate pe via┼ú─â. Copiii care au f─âcut ÔÇŁla momentul potrivitÔÇŁ aceste boli virale eruptive vor avea imunitate ├«mpotriva agen┼úilor patogeni, toat─â via┼úa. ├Än cazul adul┼úilor care nu au f─âcut bolile copil─âriei, ├«n copil─ârie, riscul ca acestea s─â apar─â r─âm├óne valabil toat─â via┼úa lor. Efectiv, riscul de a face bolile copil─âriei la adul┼úi depinde doar de gradul de imunitate al fiec─âruia. De cele mai multe ori contactarea agentului patogen nu produce boala, dar dac─â acesta infecteaz─â organismul ├«ntr-o perioad─â delicat─â, cu imunitate sc─âzut─â, dup─â alte infec┼úii, bolile copil─âriei la adul┼úi au manifest─âri deosebit de agresive.

De exemplu, dac─â dup─â o viroz─â sever─â, intri ├«n contact cu un copil care are oreion, rubelol─â, rujeol─â sau varicel─â, ┼čansele s─â faci boala sunt foarte mari. Solu┼úia este imunitatea artificial─â prin vaccinuri care protejeaz─â perfect ┼či complet ├«mpotriva acestor boli eruptive, cunoscute sub numele de bolile copil─âriei.

Un adult a c─ârui imunitate este sc─âzut─â din cauza tratamentelor pe baz─â de cortizon, ├«n cazul celor care fac chimioterapie, a celor care iau medicamente supresoare dup─â transplant de organe, persoanele bolnave de diabet, persoanele supraponderale ┼či femeile ├«ns─ârcinate sunt mult mai predispuse de a face bolile copil─âriei, dac─â nu au fost vaccina┼úi sau dac─â nu au f─âcut bolile respective ├«n copil─ârie.

Cite┼čte continuarea articolului pe totuldespremame.ro