Cum scapi de kilogramele în plus fără stresul dietelor

1 2 jpg jpeg

În carte, Anca povesteşte cum s-a îngrăşat atât de mult, în perioada 2008-2011, până a ajuns să cântărească 120 de kilograme. Şi explică, pas cu pas, ce a făcut pentru a reveni la o greutate ideală fără să fie nevoită să renunţe la alimentele preferate.

„Aceasta nu este o carte de specialitate, deşi conţine, după părerea mea, cele mai importante informaţii despre nutriţie. Este «o beletristică a nutriţiei» şi conţine «o matematică a nutriţiei». Te invit să descoperi povestea mea şi cum poţi mânca inteligent. Dieta-Minune nu e o dietă, nu conţine liste cu alimente interzise, nici meniuri prestabilite, nici tabele cu calorii sau diagrame cu nişte combinaţii interzise de alimente! Dieta-Minune este un abecedar care cuprinde informaţii esenţiale despre alimentaţie şi organismul uman, este o filosofie construită de mine în jurul unor principii alimentare esenţiale. Dieta-Minune este despre cum să ne bucurăm corect şi cinstit de viaţă, este o lecţie despre respectul de sine şi bucuria de a-i ajuta pe ceilalţi”, spune autoarea.

2 jpg jpeg

Loredana Dumitru şi Florin Sicoe (foto sus) au aplicat principiile alimentare din „Dieta-Minune” şi au reuşit să slăbească peste 40 de kilograme.

Acest stil de viaţă denumit de Anca „Dieta-Minune” presupune ca zi de zi să mănânci la aceleaşi ore, cu pauză între mese de minimum 2 ore şi jumătate, maximum 4 ore, cu condiţia ca cina să nu debuteze mai târziu de 19.00. Este şi stilul de viaţă recomandat de dr. Oana Dumitrache, medic specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice, şi Florentina Opriş, una dintre cele mai sonore nume când vine vorba despre promovarea unui stil de viaţă sănătos.

2 jpg jpeg

Cartea s-a lansat la Târgul de carte Gaudeamus şi se găseşte până duminică la un preţ special la standul editurii, nr. 241, nivel 4.5, dar este disponibilă şi pentru comandă online, pe www.dietaminune.ro.