Cum să-ţi îmbunătăţeşti starea de spirit

1 2 jpg jpeg

Alege ciocolata amăruie

Alege un sortiment de ciocolată cu o cantitate mare de cacao. Ciocolata neagră, consumată cu măsură, îţi dă energie, te ajută să ai o stare de spirit mai bună şi previne bolile cardiovasculare.

Îndulceşte cu miere

Culoarea şi gustul mierii ar putea fi de ajuns pentru a-ţi readuce zâmbetul pe buze. Foloseşte-o ca înlocuitor al zahărului şi pentru a îndulci orice preparat sau băutură doreşti.Te va feri nu doar de o stare proastă, ci şi de efectele radicalilor liberi şi de inflamaţiile cronice.

Începe ziua cu un ou fiert sau poşat

Ouăle sunt surse bune de acizi graşi Omega-3 care, pe lângă alte efecte pozitive, alungă şi irascibilitatea. Dintr-un ou mâncat la micul dejun îţi iei şi proteine, vitamine din complexul B, care te energizează.

Mănâncă mai des carne de miel şi roşii

Pe lângă o creştere a aportului de fier, consumul frecvent de carne de miel îţi menţine o stare de spirit bună şi-ţi creşte nivelul de acid linoleic, un tip de grăsimi polinesaturate care protejează celulele nervoase.

Banalele roşii sunt leacul perfect când te simţi nefericit. Licopenul din compoziţia lor protejează creierul de inflamaţiile cronice.

Citeşte şi: Ce indică schimbările bruşte de dispoziţie

Optează pentru iartul grecesc

Chiar dacă este un pic mai gras, iaurtul grecesc are o textură deosebită, conţine calciu, îmbunătăţeşte memoria, creşte capacitatea de concentrare, combate iritabilitatea, anxietatea şi depresia. În plus, îţi aduce bacterii bune, probiotice, benefice pentru sănătatea sistemului digestiv, care susţin imunitatea.