CUM să MĂNÂNCI dacă vrei să TE ÎNGRAŞI sănătos

1 2 jpg jpeg

Însă pentru o mică parte din populaţie acea nevoie este una reală! Fie că vorbim despre persoane care se recuperează după o perioadă de efort intens ori boală, fie au un metabolism foarte rapid, fie doar vor să obţină forme voluptuoase şi nu pot menţine o greutate stabilă, toate se află în categoria celor care vor să adauge câteva kilograme în plus!

Presiunea de a avea un organism sănătos, în formă, ne ajunge pe toţi din urmă, aşa că, mai jos, oferim câteva sugestii care te vor ajuta să iei în greutate:

1. Bazează-te pe proteine! Poate ai mai auzit asta până acum, dar proteinele sunt baza pentru formarea celulelor, ele fiind esenţiale în formarea masei musculare.

De aceea, încearcă să mănânci alimente bogate în proteine, precum cărnuri, peşte, ouă, brânzeturi, dar evită prăjelile, mezelurile în exces, carnea roşie, ţelul fiind să te îngraşi, nu să îţi dai metabolismul peste cap.

2. Măreşte numărul caloriilor pe care le consumi. Calculul este simplu: o femeie cu vârsta cuprinsă între 19-35 ani are nevoie, în medie, de 2000 kcal pe zi, un bărbat în aceeaşi categorie de vârsta are nevoie de 2500 kcal pe zi. Astfel, dacă vei mări treptat, săptămânal, numărul de calorii consumate, vei lua în greutate în mod cert.

Atenţie, ideea este să ţii zilnic cont de numărul caloriilor, să nu mănânci mâncăruri nesănătoase sau fast-food, fiindcă rişti să nu îţi atingi ţinta sau să ai diverse probleme gastro-intestinale!.

Citeşte mai multe AICI