Cum să îţi menţii sănătatea vizuală

1 2 jpg jpeg

Când spui gimnastică te gândeşti la orice fel de mişcare mai puţin la cea a ochilor tăi.

De foarte mult timp se spune că ochii sunt oglinda sufletului şi în acelaşi timp o modalitate prin care corpul tău îţi transmite informaţii despre neregulile survenit în sistemele sale.

Dacă vrei să amâni momentul purtării ochelarilor de vedere este indicat să faci câteva exerciţii simple dar vitale pentru acuiatea ta vizuală. În cazul în care te confrunţi deja cu anumite probleme la ivelul ochilor, aceste exreciţii sunt benefice musculaturii oculare.

Clipeşte cel puţin două minute pe oră

Un exercţiu simplu dar foarte important pentru circulaţia sangvină la nivelul ochilor tăi. În plus de asta poţi să îţi menţii privirea spre înainte în timp ce roteşti usor capul de la stânga la drapta şi de sus în jos. Aşa te vei bucura mai mult timp de o mai bună irigare a ţesutului ocular. Poate ţi se pare hilar sau neimportant, însă aceste mici exerciţii fac diferenţa atunci când vine vorba de calitatea vederii tale.

Închide ochii şi goleşte-ţi mintea

Nu degeaba se spune că noaptea întreg organismul se regenerează. Astfel că poţi pe parcursul zilei să îţi închizii ochi preţ de câteva minute şi să îţi goleşti mintea de gânduri. Celulele fotoreceptoare ale ochilor tăi îţi vor mulţumi şi te vor ajuta la o percepţie a imaginii mult mai bună.

Ţine-ţi ochii strânşi şi menţine-i aşa câteva secunde şi apoi deschide-i repetând de câteva ori acest exerciţiu.

Află care sunt tratamentele naturiste pentru ochii roşii AICI

Nu uita să îţi masezi tâmplele

Probabil că ai observat atunci când mergi la cosmetică, masajul la nivelul feţei include de fiecare dată o presiune la nivelul tâmplelor. Menţine presiunea în zona respectivă preţ de 2-3 secunde, repetând acestă mişcare de cel puţin 4-5 ori pe zi. Este benefică pentru a îmbunătăţi circulaţia fluidului intraocular şi pentru a decongestiona zona tâmplelor. Atunci când stai concentrat asupra unui obiect sau asupra unei persoane, musculatura din zona respectivă este foarte încordată, aspect care se manifestă ulterior şi asupra sănătăţii tale vizuale.

Mişcarea oculară este necesară

Probabil ştii că ochii tăi se mişcă constant. Este bine să fii conştient de mişcarea lor şi să profiţi de mobilitatea acestora pentru a-i menţine cât mai mult timp sănătoşi.

Poţi să închizi ochii şi să încerci cu ei închişi să îi mişti în sus şi jos.