Cum să îi asiguri copilului tău o digestie mai uşoară

1 2 jpg jpeg

Treptat, pe măsură ce juniorul se dezvoltă şi ajungeţi la etapa de diversificare, atenţia ta trebuie să fie din nou îndreptată asupra digestiei, pentru ca întâlnirea cu noile alimente să nu fie una nefericită. De acum, digestia copilului tău să nu mai fie un subiect îngrijorător pentru tine, pentru că te invităm să afli câteva sfaturi şi trucuri pe cât de simple, pe atât de eficiente, ce vor bucura micuţa burtică!

Copilul trebuie să fie concentrat la masă

Este important să începi educaţia la masă cât mai devreme posibil, pentru ca cel mic să înveţe să respecte ora mesei şi să înţeleagă că hrana nu este doar o altă modalitate de distracţie.

Aşadar, nu întrebi copilul la masă cum i-a fost ziua şi nu-i pui la dispoziţie jucării sau alte dispozitive inteligente pentru că acesta va fi distras şi nu va acorda importanţă alimentaţiei. În caz contrar, vei avea de-a face cu îngreunarea digestia, ceea ce aduce cu sine inevitabilele dureri de burtică şi indispoziţie.

Găteşte cât mai sănătos

Obiceiurile alimentare sănătoase se învaţă de la vârste fragede, tocmai de aceea trebuie să te asiguri că cel mic culege de la tine toate deprinderile sănătoase. Este important să găteşti cât mai bine şi mai sănătos alimentele pentru a-i uşura digestia copilului.

De exemplu, ai grijă să găteşti cu atenţie carnea, pentru ca bacteriile periculoase să fie îndepărtate şi optează cât mai des pentru preparate fierte sau gătite le cuptor şi cât mai puţin pentru cele prăjite în ulei.