Cum să alegi termometrul potrivit pentru bebeluşul tău (P)

Cum recunoaştem când bebeluşul are febră? Un semn comun al febrei la bebeluşi şi copii mici este fruntea caldă, cu toate că absenţa acestui aspect nu înseamnă neapărat şi absenţa febrei. Copilul poate fi inclusiv mai irascibil şi iritabil decât de obicei.

Alte simptome asociate cu febra la bebeluşi includ:

· Somn agitat;

· Pofta de mâncare scăzută;

· Lipsa de interes faţă de joacă;

· Lipsa de activitate sau chiar letargie;

· Convulsii febrile.

2 jpg jpeg

Cum măsurăm temperatura bebeluşului

Sunt câteva opţiuni în ceea ce priveşte modul de măsurare a temperaturii unui bebeluş: rectal, oral, la nivelul timpanului (în ureche) sau la tâmplă (pe frunte). În plus, termometrul utilizat se recomandă a fi unul digital, cele cu mercur fiind periculoase, în special pentru bebeluşi şi copii foarte mici. Termometrele digitale ar trebui utilizate pentru măsurarea temperaturii oral doar după vârsta de 3 ani.

Care sunt valorile temperaturii în funcţie de locul măsurării?

Temperatura corpului variază în funcţie de locul unde efectuăm măsurătoarea. Prin urmare, este bine să ştim care sunt intervalele de temperatură normală, febră uşoară sau febră mare şi ce trebuie să facem în fiecare caz.

2 jpg jpeg

Alegerea termometrului potrivit

Un termometru bun este acela care corespunde nevoilor mamei şi ale bebeluşului. Un termometru bun îţi va indica de fiecare dată valoarea exactă a temperaturii, va fi uşor de folosit şi sigur pentru copil. Piaţa ne oferă o multitudine de opţiuni, variate ca metodă de măsurare şi preţ. În esenţă, toate termometrele măsoară temperatura, dar vei înţelege diferenţa dintre ele prin acurateţea rezultatelor oferite şi confortul asigurat copilului pe durata măsurării.

Tipuri de termometre

Clasicul termometru cu mercur a fost multă vreme unica variantă, însă utilizarea lui nu mai este recomandată din cauza posibilităţii contaminării cu mercur.

Termometrul digital oferă o alternativă foarte bună pentru copiii mai mari, cărora le poţi măsura temperatura axilar sau oral. Valorile sunt exacte, iar timpul de măsurare variază, de regulă, între 10 şi 60 de secunde. De asemenea, poţi folosi cu încredere un termometru digital cu vârf flexibil pentru măsurarea rectală la bebeluşi.

Termometrul tip suzetă este foarte uşor de folosit, în special pentru bebeluşii obişnuiţi cu suzeta, însă valorile returnate pot suferi erori din cauza mediului umed al cavităţii bucale.

Termometrul cu infraroşu pentru frunte este foarte uşor de utilizat şi indică imediat valorile temperaturii, doar printr-o scanare a frunţii bebeluşului.

Termometrul cu infraroşu de urecheeste rapid şi de maximă precizie. Valorile temperaturii sunt afişate imediat şi te poţi baza pe ele, măsurătoarea în ureche fiind la fel de sigură ca şi cea rectală.

Termometrul cu infraroşu, non-contact

Tehnologia infraroşu

Radiaţiile infraroşiisunt un tip de radiaţie electromagnetică, invizibile ochiului liber, produse de către mişcarea de atomi şi molecule într-un material. Efectul principal al radiaţiilor infraroşii este efectul termic, acestea încălzind corpurile pe care cad, iar orice obiect cu o temperatură de peste -273°C emite radaţii infraroşii.

Măsurarea temperaturii corpului prin această metodăreprezintă una din cele mai eficiente opţiuni, raportat la restul tehnologiilor disponibile. Acest proces se realizează pornind de la modul în care funcţionează corpul uman. Temperatura corpului este determinată de zona creierului numită hipotalamus, iar irigarea sa cu sânge se realizează prin intermediul arterei carotide, ce traversează urechea şi fruntea. Putem astfel determina temperatura exactă a corpului măsurând zonele traversate de această arteră.

Măsurătoarea rectală a temperaturii este considerată de exactitate maximă şi este cea mai indicată la bebeluşi şi copii mici, unde precizia este crucială. Totuşi, în cazurile în care temperatura suferă fluctuaţii rapide, măsurarea temperaturii rectal devine anevoioasă din cauza modului dificil de operare. Bebeluşul nu mai este cooperant, plânge la fiecare aplicare a termometrului, care este dificil de manevrat.

În plus, pe timpul somnului, măsurarea rectală este aproape imposibilă. De aceea, în încercarea de a monitoriza cu precizie temperatura celui mic, cea mai sigură alegere este un termometru cu infraroşu, non-contact.

Cu ajutorul său, vei măsura temperatura bebeluşului fără a-l atinge, deci fără a-l deranja. Cel mic este în perfectă siguranţă, nu trebuie dezbrăcat şi nici măcar mişcat din locul în care se află.

Alegerea unui termometru non-contact ar putea fi un real ajutor pentru tine şi bebeluşul tău. Un termometru non-contact, 3în1, te ajută să măsori atât temperatura bebeluşului, cât şi a camerei, alimentelor sau apei din cădiţă. Noi îţi recomandăm să evaluezi atent toate modelele şi să îl alegi pe cel care îndeplineşte toate funcţiile de care ai nevoie.

Thermoval Baby

Cu termometrul Thermoval baby poţi măsura temperatura copilului fără să îl atingi, în doar 3 secunde. Tehnologia sa avansată permite măsurarea non-contact, astfel încât bebeluşul să nu fie deloc deranjat. În plus, este complet silenţios şi te ajută astfel să îi măsori temperatura bebeluşului chiar şi când acesta doarme. Dacă temperatura copilului este normală, termometrul afişează valorile pe un fundal luminos albastru. Când copilul prezintă temperatură ridicată, Thermoval baby te atenţionează printr-un semnal luminos roşu. Din nou, complet silenţios pentru a nu deranja (sau trezi) micuţul.

Thermoval baby măsoară temperatura apei din cadă, a lăpticului din biberon, a mâncării din castronel şi a tuturor obiectelor din jurul copilului. Mai mult, îl poţi folosi şi drept termometru de cameră pentru că îţi indică rapid câte grade sunt în încăpere.

Intră pe www.masoarafebra.roşi află totul despre febra la copii şi termometrele pe care le poţi folosi cu încredere pentru puiul tău!

1 2 jpg jpeg