Cum să ai grijă de corpul tău dacă vrei să rămâi însărcinată

1 2 jpg jpeg

Despre stilul de viaţă sănătos şi armonios s-a tot vehiculat fel şi fel de zvonuri. Despre ce e bine să păstrezi în tabieturile tale şi la ce să renunţi este cam greu de precizat deoarece fiecare organism are nevoiele sale personale.

Ceea ce este sigur este faptul că atunci când plănuieşti să devii mamă este indicat să ţii cont de naumiţi factori care pot fi aliaţii tăi sau de o potrivă inamici de temut în realizarea marelui tău vis.

Ai grijă la alimentaţie

Mâncarea este unul din principalii factori necesari unui stil de viaţă sănătos şi moderat. Ceea ce pui în farfurie mai devreme sau mai târziu se va observa pe trupul tău şi mai ales în starea ta de sănătate. De aceea este imperios necesar să ai mare grijă cu cel puţin 4 luni înainte de a rămâne însărcinaţă la ce aport nutritiv aduci corpului tău.

În special trebuie să acorzi o atenţie deosebită grăsimilor bune pe care le poţi procura din plante sau seminţe, pentru ca astfel să îţi creşti şansele de a deveni mamă.

Redu pe cât posibil carnea roşie şi carbohidraţii şi axează-te pe fructe şi legume.

Află cât de important este acidul folic mai ales în sarcină AICI

Elimină pe cât posibil stresul

Deşi acest aspect este destul de sensibil, mai ales din cauza unui stil de viaţă ce nu pare a fi deloc ordonat, stresul este factorul cauzant al foarte multor probleme de sănătate, iar sarcina poate întârzia să apară.

Organismul reacţionează diferit de la om la om atunci când ai parte de o perioadă agitată iar specialiştii avertizează că şansele de a rămâne însărcinată scad cu până la 29% ca într-o astfel de perioadă să reuşeşti să fii suficient de fertilă încât să poţi să rămâi gravidă.

Sarcinile de la serviciu, alergătura de zi cu zi nu sunt deloc favorabile pentru tine în această perioadă.

Fii atentă la surplusul de kilograme

Pentru a te bucura de o sarcină sănătoasă trebuie să ai un corp sănătos, iar kilogramele în plus trebuie să fie de domeniul trecutului. Acum nu trebuie să te înfometezi doar pentru a reuşi să slăbeşti. Încearcă pe cât posibil să te odihneşti suficient, să te alimentezi corect şi să faci mişcare periodic pentru a te menţine într-o formă bună.

Renunţă la consumul de alcool şi cafeină în exces şi stai departe de fast food.

Nu uita de suplimentele de acid folic

Acidul folic este destul de important pentru a favoriza apariţia unei sarcini. Majoritatea medicilor recomadă suplimentele cu acid folic să fie administrate cu cel puţin 3 luni îniante de a rămâne însărcinată pentru ac organismul tău să aibă nutrimenţii necesari să găzduiaşcă placenta celui mic şi să se poată dezvolta armonios. Este important ca aceste suplimente să le iei doar sub observarea strictă a medicului care te monitorizează.

Stilul de viaţă sănătos trebuie să fie o prioritate în viaţa ta mereu nu doar atunci când vrei să devii mamă, astfel că încearcă să elimini tot ce este rău sau ar putea să îţi dăuneze.

Profită de vremea frumoasă de afară şi de tot ce îţi oferă natura pentru a te putea bucura de o porţie zdravănă de sănătate.

Ţine cont de faptul că atât sperma cât şi ovulele tale au nevoie de relaxare pentru a fi de calitate bună şi trebuie să găseşti modalitatea propice ţie pentru a te detaşa de probleme atunci când ajungi acasă.