Cum poţi scăpa de sughiţ?

1 2 jpg jpeg

Sughiţurile sunt spasme cauzate de muşchii diafragmei şi deşi acestea sunt complet inofensive, te pot enerva la culme. Un stomac foarte plin poate provoca crize de sughiţ care apoi continuă mai departe pe cont propriu.

Mâncatul rapid sau băutul rapid pot duce la supărarea unui nerv situat lângă esofag, o altă cauză ar putea fi gazele din stomac care exercită o presiune asupra diafragmei.

Sughiţul se opreşte în decurs de câteva minute până la câteva ore. Dacă durează mai mult de 48 de ore se numeşte sughiţ persistent. Sughiţul care durează mai mult de o lună este numit sughiţ refractar.

Mierea opreşte sughiţul

Mierea are efect calmant şi opreşte sughiţul. Este benefică pentru calmarea tusei şi pentru că luptă contra infecţiilor. Pune o lingură de miere într-un pahar cu apă călduţă şi bea-l.

Mănâncă unt de arahide

Cel mai gustos remediu pentru sughiţuri este untul de arahide. Mişcările pe care trebuie să le faci pentru a curăţa untul de arahide de pe cerul gurii, de pe dinţi şi de pe limbă, îţi vor distrage atenţia de la sughiţ, exact atât cât este nevoie pentru a scăpa de problemă.

Bea ceai de vâsc

Pentru a prepara ceaiul de vasc este de ajuns să adaugi 4 linguriţe de vasc mărunţit în 250 ml de apă, care nu trebuie să fie fiartă. Se lasă amestecul la macerat 8 ore. În momentul în care ai o criză de sughiţ consumă amestecul sub formă de ceai călduţ.

Sucul de lămâie

Lămâia stoarsă are un efect imediat, în special la copii, cărora li se poate da o linguriţă de lămâie pentru a-i opri din sughiţ.

Află AICI ce poţi trata cu zeamă de lămâie!

Atenţie!

Cele mai frecvente complicaţii ale sughiţului acut sunt aritmiile şi refluxul gastroesofagian, cazurile cronice fiind adesea însoţite şi de tulburări ale somnului, scădere ponderală şi epuizare fizică.