Cum poţi să-ţi aminteşti mai uşor lucrurile uitate

1 2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii susţin că desenarea obiectului despre care nu ne amintim detalii poate ajuta ca memoria să revină mai rapid.

Şi asta deoarece prin procesul de desenare sunt activate mai multe componente ale memoriei, cum sunt elaborarea, acţiunea motorie, vizualizarea de imagini şi reprezentarea detaliilor.

În cadrul cercetării, participanţii au fost împărţiţi iniţial în două grupuri. O parte dintre ei au fost puşi să deseneze anumite aspecte legate de lucrurile pe care nu şi le aminteau, în timp ce ceilalţi să se concentreze mai intens.

Astfel, specialiştii au ajuns la concluzia că mai rapid şi-au amintit informaţiile voluntarii din primul grup, în cazul lor şi numărul detaliilor fiind mult mai mare.

„Desenul s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente strategii prin care putem să ne amintim mai multe despre lucrurile pe care le uităm. De cele mai multe ori, persoanele pot să-şi reamintească prin desen chiar şi de două ori mai multe detalii decât atunci când scriem despre lucrurile pe care le-am uitat“, a precizat Jeffrey Wammes, doctorand în cadrul Departamentului de Psiholgie a Universităţii din Waterloo (SUA).