Cum pot fi păcăliţi copiii să mănânce legume

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii au scos la iveală o modalitate genială prin care îi pot convinge pe micuţi să se hrănească sănătos. Au amestecat legumele cu sosuri de brânză şi unt de arahide, ca să le dea un gust mai apetisant. Efectul asupra copiilor a fost cel scontat, susţin specialiştii.

„Acest truc are potenţialul de a schimba obiceiurile alimentare ale copiilor, care în timp vor manca mai multe legume, decât o fac în prezent. Per ansamblu, acest lucru va preveni apariţia obezităţii în copilărie“, a declarat Elizabeth Capaldi – Phillips, psiholog la Universitatea de Stat din Arizona.

Mai poţi citi pe aceeaşi temă:

La studiul coordonat de omul de ştiinţă american au participat 29 de copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 5 ani, şi părinţii acestora.

Adulţii au completat chestionare cu întrebări despre cum reacţionează copiii când sunt îndrumaţi să mănânce legume.

Pe baza răspunsurilor date de părinţi, cercetătorii au selectat varza de Bruxelles şi conopida pentru un experiment, după ce au observat că majoritatea refuză să mănânce aceste două legume.

Le-au amestecat cu sosuri de brânză sau cu unt de arahide şi le-au dat copiilor.

După o săptămână de experiment, copiii au mâncat cu plăcere atât combinaţia de legume cu sosuri, cât şi legumele ca atare.