Cum pot afecta certurile cu partenerul s─ân─âtatea

1 2 jpg jpeg

Spre deosebire de femei, b─ârba┼úii sunt mai predispu┼či hipertensiunii ┼či altor probleme de s─ân─âtate care pot ap─ârea din cauza deselor certuri din rela┼úie, adaug─â speciali┼čtii.

Pentru a vedea dac─â exist─â o leg─âtur─â direct─â ├«ntre stresul cauzat de problemele din cuplu ┼či starea de s─ân─âtate, cercet─âtorii de la Universitatea din Michigan, SUA, au realizat un studiu de amploare la care au participat mai mult de 1.300 de cupluri.

├Än prim─â faz─â, speciali┼čtii au verificat starea de s─ân─âtate a voluntarilor la cercetare, dup─â care i-au pus s─â r─âspund─â la mai multe ├«ntreb─âri legate de rela┼úia de cuplu, certurile pe care partenerii le au ┼či impactul lor asupra s─ân─ât─â┼úii.

Dup─â ce au analizat r─âspunsurile participan┼úilor ┼či rezultatele testelor medicale, oamenii de ┼čtiin┼ú─â au ajuns la concluzia c─â stresul cauzat de problemele din cuplu afecteaz─â ├«n mod direct ┼či s─ân─âtate partenerilor.

,,Problemele din rela┼úie pot avea impact ├«n mod direct asupra s─ân─ât─â┼úii persoanei. Rezultatele ob┼úinute au ar─âtat c─â b─ârba┼úii sunt mai afecta┼úi de stresul din rela┼úie ┼či cel de la locul de munc─â. Principala problem─â de s─ân─âtate care poate ap─ârea este hipertensiunea arterial─âÔÇŁ, a afirmat Kira Birditt, autoarea cercet─ârii.