Cum influenţează culorile starea gravidelor

1 2 jpg jpeg

Cromoterapia, aşa cum mai este ea numită, te poate ajuta în stările prin care trec femeile în timpul sarcinii.

În timpul sarcinii femeile suferă de depresie, treceri bruşte de la o stare la alta sau hipertensiune. Majoritatea femeilor folosesc medicamente pentru a trece peste simptome, dar la fel de bine ele pot fi tratate prin terapia culorilor.

Astfel, portocaliu este o culoare care îţi va da energie şi are un efect blând, cald asupra stării tale de spirit. Te va ajuta să transmiţi o stare de bine şi fătului din burtică. Îţi va ridica şi moralul atunci când te ve simţi tristă sau singură, mai ales când vei trece de la o stare de veselie la una de tristeţe. Ţi-ai putea vopsi în portocaliu unul din pereţii camerei în care îţi petreci cel mai mult timp.

Albastru este o culoare care te va calma.Te va ajuta în primele luni de sarcină să rămâi calmă şi liniştită. Specialiştii spun că dacă vei avea în preajma ta o vază sau un alt vas de culoare albastră, acesta te va ajuta să elimini tensiunea şi te va menţine calmă. Verdele este recomandat femeilor însărcinate pentru a crea o atmosferă senină şi a detensiona nervii întinşi la maxim.

Asocierea de culori, cum ar fi cele naturale ca maron, verde, ar putea să aibă un efect relaxant asupra ta şi a copilul atunci când creierul elimină hormoni. La fel de bine te poate binedispune şi dacă vezi o grădină înflorită în toate culorile ei splendide. Sau poate o plimbare în parc, acum când culorile toamnei sunt atât de variate şi oferă ,,ochiului” un spectacol foarte frumos.