Cum îl influenţează pe copil ce mănâncă tatăl

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii canadieni au descoperit că nu doar femeile care-şi doresc copii trebuie să mănânce mai sănătos înainte de a rămâne însărcinate.

Ultimele studii în domeniu arată că şi bărbaţii care adoptă o dietă nesănătoasă, ce duce la deficit de acid folic, o formă a vitaminei B (B9), pot fi răspunzători de apariţia posibilelor malformaţii la viitorul copil.

Rezultatele experimentului sugerează că bărbaţii care prezintă deficit de acid folic sunt cu 30% mai predispuşi să aibă copii cu defecte de naştere.

Acidul folic se găseşte în vegetalele cu frunze verzi, precum broccoli, spanac, sparanghel, ştevie şi salată verde, în sucul proaspăt de portocale, în grâul încolţit. De asemenea, surse naturale de folaţi sunt şi lintea, fasolea şi mazărea uscată.

Studiile cercetătorilor canadieni au scos la iveală că sperma transportă frânturi de memorie a stilului alimentar adoptat de bărbat. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Montreal, Canada, spun doar atât: „eşti ceea ce mănâncă tatăl tău“.

Experţii îi sfătuiesc pe bărbaţi să renunţe la mâncarea de tip fast-food, în detrimentul legumelor verzi, care conţin acid folic. Acesta ajută la prevenirea defectelor cerebrale şi a coloanei vertebrale.