Cum eviţi risipa de apă. Sfaturi uşor de pus în practică

1 shutterstock 388165315 jpg jpeg

Evitarea risipei de apă este mai mult decât necesară pentru mediul înconjurător. Totodată, economisirea apei se va vedea şi în buzunar, la plata facturilor.

Multe sfaturi au legătură cu obiceiurile de zi cu zi, pe care le facem, uneori, fără să conştientizăm consecinţele grave pe termen lung. Din fericire, fiecare dintre noi putem contribui la economisirea apei, fără să apelăm la proceduri complicate şi costisitoare.

Verifică instalaţiile din casă

Ca să fii sigur că nu ai scurgeri inutile de apă, care se pot înregistra pe apometre, analizează instalaţiile din casă. Pune câteva picături de colorant alimentar în rezervorul de toaletă fără să tragi apa. Dacă începe să se coloreze vasul înseamnă că undeva se pierde apă şi se va vedea acest lucru pe apometre.

Opreşte apa când îţi periezi dinţii

În timp ce te ocupi de igiena dentară, a mâinilor şi feţei nu trebuie să curgă apa la robinet continuu. Opreşte-o când îţi periezi dinţii şi dă drumul la apă doar atunci când te clăteşti. Acelaşi lucru este valabil şi pentru mâini şi faţă.

Opreşte robinetul când speli vasele

Nu lăsa apa să curgă în timp ce freci vasele cu buretele. Umple chiuveta cu apă în care ai pus detergent de vase, apoi închide apa şi spală bine totul. La final, eliberezi chiuveta, deschizi robinetul şi le clăteşti bine pe fiecare. Ar trebui să economişeşti nu doar apa, ci şi timp prin această procedură.

Refoloseşte apa de gătit

După ce faci paste, poţi utiliza lichidul în care au fiert acestea la udat florile din casă. Înainte de aceasta, aşteaptă să se răcească apa. 

Surse de documentare: 

https://www.bestrowaterpurifier.in/blog/easy-tips-on-saving-water/

https://www.edenproject.com/learn/for-everyone/water-saving-tips