Cum arată un tratament modern cu implant dentar şi faţete dentare (video) (P)

1 2 jpg jpeg

Prima etapă este planificarea: Se documentează cazul cu fotografii, video de diagnostic, CBCT (computer tomografie), modele de studiu şi avem o discuţie să înţelegem exact ce îşi doreşte Andi. Şedinţa durează aprope 1 oră. Andi pleacă acasă şi începem să planificăm digital cazul. În acest caz, ca şi oricare altul, planificarea este esenţială. Stabilim înainte de orice poziţia, dimensiunea şi armonia dinţilor finali, înainte de orice manoperă invazivă. Poziţia viitorilor dinţi şi computer-tomografia ne rezultă în poziţia ideală a implanturilor dentare.

Etapa chirurgicală

Implanturile dentare sunt inserate şi e nevoie şi de un sinus-lift pentru a fi în poziţia ideală. Suturile se scot la 7 zile după intervenţie. Urmează perioada de oste-integrare care e necesară la orice implant dentar. Această perioadă e de 8 săptămâni.

Etapa protetică

Conform planificării iniţiale avem nevoie de un mix de faţete dentare, coroane dentare şi ceramică roz. Lucrările pe implanturi vor fi fixate prin inşurubare, standard care permite o mantenanţă mai bună în timp.

Şlefuirea pentru faţetele ceramice e una minim invazivă 0.1 - 0.2 mm, efectuată sub control microscopic. Nu e nevoie de provizorii. După 2 săptămâni, cât e timpul necesar de laborator, acestea sunt cimentate definitiv.

Rezultatul obţinut a constat în reabilitarea funcţională şi estetică. Din filmul de mai sus se poate observa importanţa planificării corecte în cadrul oricărui tip de tratament stomatologic. Echipa de tratament.

Smile design şi faţete dentare - Dr. Florin Cofar (Dentcof)

Implant dentar - Dr. Ioan Cofar (Dentcof)

Tehnician dentar - Samule Seunghun Baek (Coreea de Sud)

KPG - Cristina Josan (Dentcof)

Mai multe informaţii, cazuri clinice şi optiuni de tratament la www.dentcof.ro

Clinica Dentcof Timişoara

Str. Simion Barnuţiu nr. 62, et. 2 si 5, Timişoara

office@dentcof.ro, +40256219197