Cum ajută ciocolata la scăderea tensiunii arteriale

1 2 jpg jpeg

În urma mai multor analize, specialiştii de la Universitatea de Stat din Louisiana au observat că două dintre bacteriile din stomac (Bifidobacterium şi bacteriile lactice) fermentează cacaua transformând-o în compuşi antiinflamatori care scad tensiunea arterială mărită şi protejează vasele de sânge.

În cadrul studiului, cercetătorii au analizat trei tipuri de pudră de cacao: ingrediente prime care se folosesc la prepararea ciocolatei şi alte două tipuri produse în laborator.

Dintre cele trei, pudra de cacao care se folosea la pregătirea ciocolatei negre conţinea cea mai mare cantitate de compuşi benefici (cathechina, epicatechina).

După ce au fost digeraţi şi absorbiţi, compuşii au fost transformaţi de bacteriile prietenoase din intestine şi au redus tensiunea arterială.

,,Bacteriile bune din intestine sunt cele care transformă compuşii din ciocolata neagră în substanţe care scad tensiunea arterială şi au rolul de protector împotriva bolilor cardiovasculare”, a precizat John Finley, profesor la Universitatea din Louisiana.