Cum afectează greutatea tatălui silueta fiicei

1 2 jpg jpeg

Studiile oamenilor de ştiinţă, care au analizat modul cum interacţionează stilul alimentar al mamei viitorul copil, s-au focusat acum pe influenţa dietei tatălui asupra urmaşilor.

Ce au descoperit cercetătorii australieni ar trebui tratat cu importanţă maximă: supraponderalitatea tatălui se transmite viitoarei fete.

În plus faţă de predispoziţia de îngrăşare, fata poate fi expusă unui risc mare de a suferi de diabet şi îmbătrânire prematură.

Investigaţiile au fost efectuate pe animale de laborator, dar se consideră că lucrurile nu stau diferit la specia umană.

Dieta nesănătoasă, bogată în grăsimi, şi kilogramele în exces ale unui bărbat în momentul conceperii pot afecta materialul genetic al viitorului copil.

Din păcate, alterarea genelor poate avea legătură cu apariţia tumorilor canceroase şi cu bolile cronice degenerative.

Doctorul Margaret Morris, cercetător la Şcoala Medicală de Ştiinţe şi Farmacologie din cadrul Universităţii „New South Wales“ din Sydney explică: „În timp ce unii oameni de stiinţă s-au concentrat pe modul în care dieta mamei afectează sănătatea copiilor, noi am studiat impactul dietei paterne şi riscul bebeluşilor de a suferi de obezitate“.

Efectul negativ debutează la nivelul pancreasului şi a ţesutului adipos. Pancreasul este responsabil pentru producţia de insulină, cea care controlează glucoza din sânge şi ţesuturile grăsoase.

Când pancreasul nu mai funcţionează la capacitate maximă, apar problemele cu nivelul de insulină din corp.

Mai puteţi citi pe aceeaşi temă: