Cu ciuperci combaţi astenia de toamnă

2 jpg jpeg

Şi toamna te poţi confrunta cu astenia. O supă sau orice alt preparat cu ciuperci îţi redă energia şi-ţi acoperă necesarul zilnic de fier, zinc, potasiu, zinc, seleniu.

Datorită conţinutului de seleniu ciupercile sunt ideale în dieta de toamnă, pentru că întăresc imunitatea şi au rol antioxidant. Pe de altă parte, zincul pe care şi-l iei din ciuperci te protejează de stresul prelungit şi de stările depresive tipice zilelor mohorâte care se apropie. Îţi aduc şi un plus de vitamina B5, cu efect antistres Din ciuperci îţi iei şi vitaminele din complexul B, cum sunt B5, numită şi vitamina care combate stresul, B2, esenţială pentru sănătatea pielii şi B3, care previne inflamaţiile.

Mănâncă mai des ciuperci pentru a scăpa de oboseală, stres, anxietate, lipsă de concentrare, schimbări bruşte de dispoziţie.

În perioada în care urmezi o dietă de slăbit sau dacă pur şi simplu vrei să scapi de kilogramele în plus, ai nevoie de proteine pentru a-ţi păstra sănătatea musculaturii şi a pielii.

Îţi poţi procura proteinele necesare zilnic şi din ciuperci. Sunt o alegere bună la orice masă principală, mai ales că se digeră mai uşor decât alte surse de proteine, precum carnea, şi nici nu-ţi cresc nivelul de colesterol rău.

Ciupercile conţin o substanţă cu efect detoxifiant şi energizant, numită glicogen.