Cu ce vopseşti ouăle de Paşti?

1 2 jpg jpeg

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi te sfătuieşte să eviţi să cumperi vopseaua de la comercianţii ambulanţi sau din magazinele de la parterul blocului. Rişti să achiziţionezi o cu totul altă vopsea decât cea alimentară.

Mai degrabă dai un ban în plus pe vopsele certificate. Cu cât sunt mai multe informaţii pe ambalaj, cu atât ai certitudinea că vopseaua respectivă este de calitate. Nu refolosi vopseaua rămasă de la Paştele trecut.

Din cauza condiţiilor de păstrare, compoziţia ei este posibil să fi suferit modificări şi să fi devenit, astfel, foarte toxică.

„Chiar dacă este o vopsea alimentară, nu înseamnă că o putem consuma ca atare. Tot toxică rămâne, dar are un grad de toxicitate mult mai mic decât cel al vopselelor nealimentare. De aceea, nu ar fi indicat să pătrundă în ouă. Dacă, în timpul fierberii, ouăle s-au crăpat, iar vopseaua a pătruns în ele, renunţă să le mai consume”, subliniază specialistul.

De asemenea, asigură-te că vopseaua nu se ia de pe coaja ouălor pe degete. Pentru asta, este indicat să ştergi ouăle imediat după ce le-ai vopsit cu grăsime.