Cu câţi ani ne întineresc operaţiile estetice?

1 2 jpg jpeg

De cele mai multe ori, spun medicii specializaţi în chirurgie estetică, pacienţii vor să li se reducă anii de viaţă cu cel puţin un deceniu şi, dacă se poate, îmbunătăţirile să fie radicale.

O cercetare amplă în acest sens, publicată în „JAMA Facial Plastic Surgery“, scoate la iveală că retuşările estetice nu pot să facă mari minuni când vine vorba de aspectul fizic.

Doar cu trei ani, în medie, ne poate întineri o intervenţie chirurgicală estetică, apreciază oamenii de ştiinţă americani.

„De obicei, avem tendinţa să le spunem pacienţilor că aceştia vor arăta mai puţin obosiţi după intervenţie şi vor avea un aspect vizibil întinerit. Nu putem spune că vor arăta mai tineri cu un număr bine stabilit de ani, pentru că nu vrem să le creăm aşteptări nerealiste“, explică doctorul Joshua Zimm.

Specialistul în chirurgie estetică împreună cu alţi colegi au monitorizat starea a 204 pacienţi care au optat pentru operaţii estetice la nivelul feţei.

La finalul cercetărilor s-a descoperit că, în medie, rata de întinerire după intervenţia chirurgicală a fost cu 2,1 ani faţă de ceasul biologic şi de 5,2 ani faţă de vârsta reală a pacienţilor.

După operaţia estetică, aspectul feţei a cunoscut o vizibilă îmbunătăţire, dar nu foarte însemnată. Per ansamblu, întinerirea nu s-a putut realiza, în medie, cu mai mult de 3,1 ani.

Cu toate acestea, spune omul de ştiinţă american, rezultatele studiului sunt încurajatoare.