Cu câţi ani ne întineresc operaţiile estetice?

1 2 jpg jpeg

De cele mai multe ori, spun medicii specializa┼úi ├«n chirurgie estetic─â, pacien┼úii vor s─â li se reduc─â anii de via┼ú─â cu cel pu┼úin un deceniu ┼či, dac─â se poate, ├«mbun─ât─â┼úirile s─â fie radicale.

O cercetare ampl─â ├«n acest sens, publicat─â ├«n ÔÇ×JAMA Facial Plastic SurgeryÔÇť, scoate la iveal─â c─â retu┼č─ârile estetice nu pot s─â fac─â mari minuni c├ónd vine vorba de aspectul fizic.

Doar cu trei ani, ├«n medie, ne poate ├«ntineri o interven┼úie chirurgical─â estetic─â, apreciaz─â oamenii de ┼čtiin┼ú─â americani.

ÔÇ×De obicei, avem tendin┼úa s─â le spunem pacien┼úilor c─â ace┼čtia vor ar─âta mai pu┼úin obosi┼úi dup─â interven┼úie ┼či vor avea un aspect vizibil ├«ntinerit. Nu putem spune c─â vor ar─âta mai tineri cu un num─âr bine stabilit de ani, pentru c─â nu vrem s─â le cre─âm a┼čtept─âri nerealisteÔÇť, explic─â doctorul Joshua Zimm.

Specialistul în chirurgie estetică împreună cu alţi colegi au monitorizat starea a 204 pacienţi care au optat pentru operaţii estetice la nivelul feţei.

La finalul cercet─ârilor s-a descoperit c─â, ├«n medie, rata de ├«ntinerire dup─â interven┼úia chirurgical─â a fost cu 2,1 ani fa┼ú─â de ceasul biologic ┼či de 5,2 ani fa┼ú─â de v├órsta real─â a pacien┼úilor.

După operaţia estetică, aspectul feţei a cunoscut o vizibilă îmbunătăţire, dar nu foarte însemnată. Per ansamblu, întinerirea nu s-a putut realiza, în medie, cu mai mult de 3,1 ani.

Cu toate acestea, spune omul de ┼čtiin┼ú─â american, rezultatele studiului sunt ├«ncurajatoare.