Creşterea în talie aduce mari probleme de sănătate

2 jpg jpeg

Conform specialiştilor de la Nuffield Health (Marea Britanie), femeile care au corpul în formă de „măr“ sunt predispuse să rămână infertile, să sufere de boli cardiace sau de cancer.

Ultimele cercetări în domeniu sugerează că excesul de grăsime din jurul taliei creşte riscul de îmbolnăvire cu cancer la sân.

Bolile de inimă sunt şi ele consecinţe grave ale îngroşării taliei, de asemenea diabetul de tip II, dar şi tulburările funcţiei ovariene, care duce la infertilitate, sunt urmări severe ale îngroşării taliei .

De regulă, talia considerată încă „sănătoasă“ este mai mică sau egală cu 80 de cm. Cu cât creşte stratul de grăsime, cu atât te expui unor riscuri mai ridicate de sănătate.

La studiu au participat aproximativ 54.000 de persoane. Dintre acestea, mai mult de jumătate dintre femei aveau indicele masei corporale peste limita normală.

Mai mult de 16% au fost clasificate ca având obezitate moderată sau morbidă.

Davina Deniszczyc, coordonatorul studiul spune că îngroşarea taliei pare mai mult o problemă de natură cosmetică, dar aceste cercetări atenţionează că o creştere constantă a taliei este un indicator important al sănătăţii generale.