COVID-19. Cosmin: “Azi nu moare nimeni”

1 cosmin jpg jpeg

Cosmin este paramedic SMURD, un salvator cu poveşti din prima linie, pe care Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă l-a făcut cunoscut şi în spaţiul virtual, în special pentru că a avut un mesaj puternic de transmis: “Azi nu moare nimeni”.

Paramedicul SMURD, pe nume Cosmin, “face parte din acea categorie de oameni dedicaţi pentru care viaţa unui om contează. Ca el sunt mulţi. Colegii de la serviciile de ambulanţă, medicii, asistenţii, ceilalţi paramedici, pompieri, piloţi, toţi, împreună, pentru ca un zâmbet să răsară senin pe chipurile celor aflaţi în cumpănă”, scrie pe pagina DSU. Tânărul Cosmin îşi doreşte un singur lucru, şi acela este să nu vadă şi să nu simtă durerea din ochii neputincioşi al pacientului din faţa lui, continuă mesajul dedicat lui.

“<<Azi nu moare nimeni>> - un mesaj puternic, imprimat pe un obiect de preţ al lui Cosmin, un tricou norocos, încărcat de zeci, poate sute de emoţii reale”, notează DSU, care povesteşte şi o situaţie deosebită, în care bărbatul a reuşit să încurajeze o femeie care în urma unui atac de panică a crezut că îi este aproape sfârşitul.

 “Odată, o pacientă a facut atac de panică în ambulanţă în momentul cand au pornit sirenele. A început să plangă, să spună că sfârşitul ei este aproape. Cosmin a luat-o de mană, a incercat să o calmeze si văzând că nu reuşeşte, şi-a deschis combinezonul şi i-a spus: "Vezi ce scrie? Deci azi nu moare nimeni".

@fb DSU