COVID-19: ce complicaţii pot face după un an persoanele care au avut boala

1 covid febra jpg jpeg

Studii recente semnalează că persoanele care nu au avut forme grave de COVID-19 şi care nu au avut nevoie de internare se pot confrunta cu anumite complicaţii cardiace la un an după vindecare.

Se ştie că inima este unul dintre organele afectate de infecţia cu noul coronavirus. COVID-19 poate afecta buna funcţionare a muşchiului cardiac şi sănătatea inimii. Insuficienţa cardiacă şi cheagurile de sânge sunt posibile efecte adverse care pot să apară la un an după vindecarea de COVID-19, potrivit unui studiu recent. Este vorba despre cei care au avut forme uşoare de boală.

Orice persoană care a trecut prin această boală trebuie să anunţe medicul dacă se confruntă cu simptome precum bătăile rapide ale inimii sau palpitaţiile. Dar, în acelaşi timp, trebuie reţinut că palpitaţiile pot avea şi multe alte cauze, inclusiv deshidratarea.

Probabilitatea de apariţie a unui atac de cord, a unui accident vascular cerebral sau a altor evenimente cardiovasculare majore în primele 12 luni de recuperare cresc odată cu severitatea bolii iniţiale, informează Bloomberg.

Citeşte şi: COVID-19: cum îţi dai seama că ai avut boala fără să ştii