Copilul tău mănâncă multe dulciuri? Iată ce riscă!

1 2 jpg jpeg

Rezultatele celei mai noi cercetări în domeniu au arătat că un consum ridicat de dulciuri, în special în perioada 1-3 ani duce la creşterea masei adipoase din organism (începând chiar cu vârsta de 3-4 ani), dar şi a predispoziţiei pentru obezitate pe perioada copilăriei şi nu numai.

La studiul, publicat în Jurnalul Medical „Pediatria“, au participat 209 mame care aveau o situaţie financiară de nivel mediu şi care obişnuiau să ofere celor mici dulciuri (fursecuri cu ciocolată, napolitane cu diferite arome) pe post de gustare.

După ce mamele au răspuns la mai multe întrebări, specialiştii au ajuns la concluzia că ele nu interziceau copiilor dulciurile şi nu ţineau mereu cont de numărul porţiilor de desert pe care le consumau cei mici.

„Tendinţa de a mânca dulciuri chiar şi atunci când nu le este foame este tot mai mare pe măsură ce copilul creşte. Important este ca părinţii să realizeze că dulciurile, mâncate des şi în cantitate mai mare, pot favoriza apariţia de kilograme în plus, chiar şi pe perioada adolescenţei“, a precizat Julie C. Lumeng, medic pediatru în cadrul Universităţii din Michigan, SUA.