Copilul tău are anemie? Află ce suplimente îl pot ajuta!

1 2 jpg jpeg

Specialiştii spun că administrarea zilnică a suplimentelor cu fier duce la îmbunătăţirea condiţiei fizice, dar şi psihice. Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că aproximativ 25% din copiii cu vârsta de peste 7 ani sunt anemici, cu carenţă de fier în jumătate din cazuri.

Aceasta este asociată aproape întotdeauna cu dezvoltarea fizică şi psihică insificientă. Cercetătorii au analizat rezultatele a 32 de studii efectuate pe 7.089 de copii din ţări în care veniturile sunt mici şi medii.

Rezultatele obţinute au arătat că acei copii care au primit suplimente cu fier au avut rezultate mai bune la diferite teste, inclusiv de inteligenţă, spre deosebire de cei care nu au primit.

La fel, pentru cei care au primit suplimente cu fier s-a constatat o îmbunătăţire a greutăţii pentru vârsta lor. Tot ei erau şi un pic mai înalţi.

Suplimentarea zilnică cu fier scade la jumătate posibilitatea de a suferi de anemie, spune Sant-Rayn Pasricha, doctor la Facultatea de Medicină din Melbourne.

Printre efectele adverse care pot apărea în urma administrării de suplimentelor cu fier se numără diareea sau constipaţia, respectiv senzaţia de greaţă.

Cercetătorii au constatat însă că efectele acestea sunt întâlnite destul de rar, iar administrările zilnice trebuie făcute respectând sfaturile medicului.