Copil─âria nefericit─â, o posibil─â leg─âtur─â cu riscul de boli cardiace

1 2 jpg jpeg

O copilărie nefericită, mai ales în cazul fetiţelor, poate să fie un factor important pentru îmbolnăvirea inimii, odată cu înaintarea în vârstă.

Studiul oamenilor de ┼čtiin┼ú─â americani sugereaz─â c─â dac─â e┼čti expus stresului emo┼úional la v├órst─â fraged─â, po┼úi suferi mai t├órziu de boli cardiace.

Pe de alt─â parte, copiii care se disting prin capacitatea de concentrare ┼či de aten┼úie pot fi mai feri┼úi de riscul de a suferi de inim─â, dup─â v├órsta de 40 de ani.

Experţii americani spun că sunt necesare mai multe analize pentru a se putea explica aceste legături.

├Än experimentul cercet─âtorilor americani au fost implica┼úi 377 de adul┼úi, care au participat la studiu ├«nc─â de c├ónd erau copii. La v├órsta de ┼čapte ani, ace┼čtia au fost supu┼či unor teste de personalitate ┼či de comportament.

Dup─â ce au tras concluziile, exper┼úii au observat c─â un nivel mare de stres la fetele de ┼čapte ani este str├óns legat cu riscul de 31% de a dezvolta afec┼úiuni cardiace la v├órsta adult─â.

La bărbaţii cu nivel de stres mare în copilărie s-a înregistrat la maturitate un risc de 17% de a suferi de boli cardiovasculare.

Mai mult, dup─â v├órsta de 40 de ani, o femeie care a avut o copil─ârie nefericit─â este expus─â unui risc ├«ntre 3,2% ┼či 4,2% de a face atac de cord, ├«n timp ce un b─ârbat este expus unui risc de 7,3% ┼či 8,5% de a face atac de cord.