Copiii cu mame mai în vârstă au un start mai bun în viaţă

1 2 jpg jpeg

Cercetările în acest domeniu arată că un bebeluş în vârstă de nouă luni riscă în proporţie de 9.5% să fie implicat în accidente, dacă mama are, în medie, 20 de ani.

Dar dacă femeia are în jur de 40 de ani, copilul ei este expus riscului de a face accidente casnice în proporţie de 6,1%.

Potrivit experimentelor efectuate de experţii de la Colegiul Universitar din Londra, copiii născuţi de mame mai în vârstă, aparent, au un start mai bun în viaţă şi sunt mai sănătoşi.

La investigaţii s-au luat în considerare: greutatea copiilor, accidentele casnice în care aceştia au fost implicaţi, dacă au existat internări şi cum şi-au dezvoltat vorbirea şi comportamentul.

La cercetare au fost analizaţi nu mai puţin de 78.000 de copii, născuţi în perioada 2000-2002. Mamele copiilor erau de vârste diferite, cuprinse între 13 ani şi 57 de ani.

Autorii studiului sunt de părere că aceste statistici se bazează pe o educaţie superioară la femeile mai în vârstă, dar şi pe o situaţie financiară şi familială mai bună.

Toţi aceşti factori sunt asociaţi bunăstării de care se bucură mamele, care se transmite şi la copii.