Contraceptivele vinovate de apariţia cancerului de prostată

1 2 jpg jpeg

Această substanţă se găseşte în pilulele contraceptive folosite de femei, pentru a evita sarcinile nedorite.

Potrivit studiului efectuat de oamenii de ştiinţă canadieni, cu cât creşte numărul femeilor care iau anticoncepţionale, cu atât se înmulţesc şi cazurile de bărbaţi care suferă de cancer de prostată.

La realizarea studiului, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Toronto au folosit date de la persoane originare din 87 de ţări, iar rezultatele au fost publicate în jurnalul medical online „BMJ Open“.

Cum ajung bărbaţii să se îmbolnăvească din cauza estrogenului? Conform raportului efectuat de oamenii de ştiinţă canadieni, expunerea bărbaţilor la estrogen le pune viaţa în pericol.

Substanţa din pilulele anticoncepţionale trece în apă şi apoi în natură, de unde este preluată de organismul bărbaţilor. Cu cât contraceptivele luate de femei au o cantitate mai mare de estrogen cu atât creşte riscul ca bărbaţii să se îmbolnăvească de cancer.

Există şi sceptici, reprezentaţi de mare parte din cei care nu au participat la studiu care pun la îndoială cele descoperite. Mai precis, ei afirmă că estrogenul nu poate să fie singurul vinovat.

Posibil, dar cu siguranţă poartă o parte din vină. Oricum, cercetările continuă. Poate fi vorba de o asociere de estrogen cu alte boli, combinaţie care poate favoriza declanşarea celulelor canceroase.