Consumul de conopidă subţiază silueta
Compozitia conopidei este foarte diversă. Ea conţine aproximativ 90% apă, 3,2% carbohidraţi, 0,8% săruri minerale 2,2% proteine. Este bogată în vitaminele A, C, B1, B2, B5, B6. De asemenea, este o sursă excelentă de vitamina K şi acizi graşi Omega-3.
Conopida este un aliment excelent pentru persoanele care au probleme cu excesul de greutate fiind ideală pentru dietele de slabit, deoarece aceasta nu conţine nici o grasime – 100 g conopida are doar 20 de calorii. Este benefică pentru persoanele care sufeăa de boli cardiovasculare şi artrita.
Datorita nutrienţilor pe care ii conţine, conopida are un puternic efect antioxidant, ajută la curăţarea ficatului de toxine şi întăreşte sistemul imunitar. În medicina tradiţională, conopida este cunoscută că previne cancerul de prostată, iar dacă se combină cu curcuma, s-a observat o creştere a potenţei.