Consultaţii online la nutriţionist

1 consult online jpg jpeg

In contextul epidemiologic actual, pentru a evita expunerea la riscul de contaminare cu noul coronavirus si a incuraja respectarea masurilor luate de autoritati, o clinica de nutritie lanseaza serviciul de consultanta nutritionala online prin videoconferinta. Acest serviciu ofera pacientilor actuali si potentiali posibilitatea de a beneficia, de acasa, de sfaturi avizate pentru o alimentatie echilibratain aceasta perioada, oferite de specialistii clinicii.

Pacientii pot opta intre patru tipuri de servicii concepute pentru a raspunde nevoilor individuale diferite: consultatii de nutritie,destinate persoanelor care au intrebari specifice legate de alimentatie pentru medicul nutritionist, pachete de controlul greutatii, adresatepacientilor care doresc o strategie pentru mentinerea siluetei, dar si pentru alcatuirea unui meniu echilibrat pentru ei si familie, pachete de scadere in greutate, destinate celor care vor sa foloseasca perioada de izolare pentru a-si indeplini obiectivele de pierdere a kilogramelor in plus, dar si sedinte de psihoterapiepentru depasirea momentelor de anxietate.

In functie de pachetul ales, in cadrul sedintelor video, medicii clinicii vor analiza jurnalul nutritional al pacientului, il vor invata cum sa pregateasca o masa echilibrata,atat pentru el, cat si pentru intreaga familie, vor oferi idei de retete pentru meniul saptamanal, tinand cont de preferintele membrilor familiei, de nevoile nutritionale individuale si de alimentele disponibile.

De asemenea, vor alcatui impreuna cu pacientul lista de cumparaturi in scenariul cumparaturilor saptamanale, astfel incat acesta sa aiba la indemana alimentele necesare pregatirii unui meniu sanatos. Pe langa consultanta nutritionala, pacientii pot beneficia si de suport psihologic acordat de specialistul clinicii, in cadrul sedintelor video de psihoterapie. 

“Este foarte important pentru sanatatea tuturor saacordam atentie modului in care ne alimentam in aceasta perioada, pentru a ne asigura in continuare micro si macronutrientii necesari bunei functionari a organismului. Fie ca obiectivul pacientilor este saisi controleze kilogramele, fie ca vor faca ceva pentru ei si sa iasa din perioada de carantina cu o silueta mai supla, medicii nostri ii pot ajuta cu alcatuirea unei diete personalizate. In lipsa unor reglementari privindactele medicale la distanta, serviciul online nu a fost disponibil pana acum. In acest sens, pentru a putea veni in intampinarea nevoilor pacientilor cu cazuri mai dificile, solicitam sprijinul autoritatilor prin crearea unui cadru legislativ pentru un sistem national de consultanta medicala online”, a declarat Andreea Vasile, directorul clinicii Smart Nutrition.