Consultaţii medicale gratuite pentru pacientele care au nevoie de reconstrucţie mamară

1 cancer jpg jpeg

Luna aceasta, pacientele au beneficiat de consultaţii medicale gratuite în vederea reconstrucţiei mamare după operaţia de mastectomie, în cadrul Centrului de Chirurgie Plastică şi Estetică Arcadia. Programul continuă şi în luna noiembrie.

Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat la nivel mondial, depăşind cancerul pulmonar, potrivit unui studiu al Agenţiei Internaţionale pentru Cercetare în domeniul Cancerului (IARC), realizat anul trecut. Cele aproximativ 2.3 milioane de cazuri noi au indicat faptul că unul din opt cazuri de cancer diagnosticate în 2020 era mamar. În România, anual 9.000 de femei sunt diagnosticate cu acest tip de cancer, 1 din 3 femei fiind diagnosticate în stadii avansate. În cazul operaţiilor de mastectomie, pacientele au nevoie de reconstrucţie pentru a putea avea o viaţă normală, motiv pentru care Arcadia a demarat acest program de consultaţii gratuite.

Reconstrucţia sânului se poate realiza în acelaşi timp cu intervenţia de mastectomie sau chiar la mulţi ani după aceasta. La Spitalul Arcadia, primul pas este realizarea unui plan personalizat specific fiecărei paciente în parte. Intervenţia se poate realiza fie cu implanturi, fie cu ţesut propriu sau combinând aceste două tehnici. Intervenţiile de reconstrucţie a sânului se realizează în siguranţă în Spitalul Arcadia în cadrul Centrului de Chirurgie Plastică şi Estetică. Pentru programarea unei consultaţii, pacientele au la dispoziţie numărul 0232 920 , Call Center Arcadia.   Dr. Angela Tecuceanu, medic specialist Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă: „Reconstrucţia sânului după mastectomie este pasul final spre vindecarea completă. În cazul acestei afecţiuni, aspectele medicale şi cele psihologice sunt interconectate. Nu putem vorbi despre o vindecare completă fără intervenţia de reconstrucţie. Pentru că ştim cu adevărat care sunt nevoile de sănătate ale pacientelor în lupta cu aceasta afecţiune, am dezvoltat la Spitalul Arcadia acest program, pe care îl dedicăm sănătăţii şi vieţii normale a tuturor femeilor care au câştigat această bătălie.”