Confirmat! Bărbaţii nu pot „citi“ expresiile feţei

1 2 jpg jpeg

Studiul recent în acest domeniu vine să facă lumină în cazul cuplurilor în care femeia acuză că nu este ascultată şi înţeleasă.

Reprezentanţii sexului tare ar trebui să ştie că atunci când partenerele lor ridică tonul, iar aceştia nu pricep motivul care le aduce în acea stare, există un răspuns pentru acest lucru: bărbaţii înţeleg mai greu limbajul nonverbal al feţei.

Şi răspunsul este confirmat. Oamenii de ştiinţă britanici de la Universitatea din Edinburgh, Marea Britanie, au arătat unui grup mare de bărbaţi şi de femei fotografii cu diferite portrete şi i-au rugat să descifreze emoţiile de pe chipul oamenilor din fotografii.

Cercetările au constat în scanarea activităţii cerebrale, în timp ce voluntarii şi-au exprimat opiniile. Au fost evaluate atât răspunsurile, cât şi duratele de acordare a răspunsurilor.

Atunci când li s-a pus întrebarea dacă persoanele din fotografii sunt bărbaţi sau femei sau dacă par inteligenţi sau nu, răspunsurile nu au diferit cu mult la bărbaţi şi la femei.

Însă atunci când participanţii au fost rugaţi să decidă asupra faptului dacă persoanele din fotografii sunt abordabile, bărbaţii au avut nevoie de mai mult timp să se hotărască.

Timpul mai lung de răspuns le-a dat oamenilor de ştiinţă de gândit.

Din scanări, aceştia au observat că, la bărbaţi, în zona din creier responsabilă cu judecata şi cu emoţiile creşte mai mult fluxul de sânge.

Ceea ce înseamnă, spun experţii în domeniu, că activitatea cerebrală la bărbaţi trebuie să fie mai intensă şi să lucreze mai mult pentru a se putea lua decizii de natură socială.

Tot oamenii de ştiinţă adaugă că acest fenomen se întâmplă ca o compensare a faptului că bărbaţii au o judecată mai complicată şi se mândresc cu o mai bună orientare în spaţiu, comparativ cu femeile.