Condimentul care tratează bolile digestive şi răcelile de sezon

1 2 jpg jpeg

Este vorba despre un condiment tradiţional arab, cu un parfum deosebit, fin şi puternic, dulce şi iute, ce lasă pe limbă un gust asemănător cu cel al lămâii, camforului şi portocalei. Principala sa valoare terapeutică este dată de proprietatea sa de a neutraliza toxicitatea anumitor alcaloizi.

În Orient se adaugă în cafea, pentru a-i potenţa calităţile stimulatoare, pentru a-i îmbogăţi aroma şi pentru a-i reduce din toxicitate. Pentru a neutraliza acţiunea cofeinei, teobrominei şi teofilinei din cafea, se adaugă în aceasta 4-5 seminţe (sau cantitatea echivalentă de pulbere).

De la acesta se utilizează seminţele, care se recoltează şi se păstrează în fructul nedesfăcut. În acest fel, aroma inconfundabilă a acestui condiment minune poate rezista un an. (...)

Acestea sunt principalele proprietăţi terapeutice ale cardamomului:

– tratează infecţiile gingivale – este de ajutor în comabaterea afecţiunilor digestive, a congestiei şi pentru dizolvarea calculilor biliari şi a pietrelor la rinichi – ajută la reducerea gazelor din tubul digestiv, prevenind greaţa şi vărsăturile – are proprietăţi antioxidante, antibacteriene, antivirale şi antifungice – ajută la purifcarea organismului, fiind un foarte bun detoxifiant – este foarte eficient în tratarea răcelilor.

Află cum se prepară leacul şi care este numele ingredientului miraculos. Citeşte mai departe AICI