Condimentul care te apără de cancer

2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii sunt de părere că mirodenia poate ajuta la prevenirea şi tratarea cancerului ovarian, dar şi celui mamar, cele două având o creştere cu aproximativ 30% în ultimii zece ani privind rata de diagnostic la nivel mondial.

În urma numeroaselor studii de laborator, cercetătorii au ajuns la concluzia că turmericul conţine 20 de molecule care au proprietăţi antibiotice, 14 care au capacitatea de a preveni cancerul şi 12 cu efecte anti-cancer.

De aceea, cercetătorii sunt de părere că mirodenia poate fi folosită pentru a dezvolta tratamente noi împotriva acestei afecţiuni, dar că poate fi inclusă în alimentaţie pentru a preveni boala.

„Moleculele conţinute de turmeric au nu numai proprietăţi de prevenire a celulelor canceroase, ci şi cu rol antioxidant. Rezultatele obţinute în urma analizelor au evidenţiat faptul că turmericul este cunoscut pentru rolul său de antibioc, de antiseptic, de antioxidant, dar şi pentru protecţia împotriva tumorilor maligne“, a precizat Tapaswini Sharma, medic în cadrul Spitalului Memorie „ B.L. Kapoor“ din India.

Acesta mai adaugă că tumericul are proprietatea de a suprima toate cele trei stadii de dezvoltare a celulelor canceroase, anume iniţierea, promovarea şi progresia bolii, mai ales că are rolul de a neutraliza substanţele care favorizează apariţia cancerului.