Condimentul care creşte speranţa de viaţă

2 jpg jpeg

La aceste rezultate au ajuns specialiştii după ce au verificat obiceiurile alimentare şi starea de sănătate în cazul a 300 de centenari din mai multe sate din Italia.

Concluziile obţinute în urma numeroaselor analize au evidenţiat faptul că speranţa mai lungă de viaţă (mai puţine afecţiuni mintale, dar şi fizice) se datorează în mare parte obiceiurilor alimentare pe care le au participanţii la studiu.

Mai exact, cercetătorii sunt de părere că alimentaţia de tip mediteranean pe care o urmau voluntarii la studiu ajută la creşterea speranţei de viaţă, drept umare mare parte din locuitorii regiunii Acciaroli de lângă Salerno (Italia) prindeau vârsta de 100 de ani.

„Pintre alimentele pe care le consumau des voluntarii la studiu se număra rozmarinul, condiment recunoscut pentru gustul aparte pe care îl oferă mâncărurilor. În cazul lor, nivelul redus de poluare din zonă şi obiceiul de a face mişcare zilnic aduc beneficii în ceea ce priveşte starea de sănătate“, a afirmat Alan Maisel, cercetător în cadrul Universităţii din California, SUA.

Specialiştii doresc să continue analizele de laborator pentru a putea ajuta la dezvoltarea de noi tratamente menite să crească speranţa de viaţă a populaţiei.