Condimentul care aduce beneficii pacienţilor cu tuberculoză

1 2 jpg jpeg

Vestea este cu atât mai bună pentru persoanele care suferă de această afecţiune, mai ales că tratamentul se află în bucătăria fiecăruia dintre noi, susţin oamenii de ştiinţă din Colorado şi cei din China.

În cadrul cercetării, specialiştii au folosit un model specific infecţiei cu tuberculoză, realizat în vitro, pentru a vedea exact care sunt efectele curcuminei, compusul din turmeric.

Astfel, ei au ajuns la concluzia că prin stimularea celulelor albe din organism, anume cele care pot ajuta sistemul imunitar, curcumina poate distruge bacteria care favorizează apariţia rezistenţei la antibiotice în cazul tuberculozei.

„Rezulatatele pe care le-am obţinut ne pot ajuta la dezvoltarea de noi soluţii în cazul rezistenţei la antibiotice, problemă tot mai des întâlnită în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu tuberculoză şi nu numai. Bine este să includem acest condiment în alimentaţie, cu atât mai mult cu cât lista lui de beneficii nu este una scurtă“, a afirmat Xiyuan Bai, cercetător şef în cadrul Veterans Affairs Medical Center din Denver, SUA.

Concluziile cercetării au fost publicate în Jurnalul Medical „Respirology“.