Concluzie interesant─â despre varianta Lambda. Ar fi o adaptare a coronavirusului la unul dintre vaccinurile chineze┼čti anti-COVID-19

1 loterie vaccinare jpg jpeg

Un studiu recent a relevat faptul c─â virusul are un grad ridicat de contagiozitate ├«n cazul variantei Lambda, din cauza r─âspunsului imun la anticorpii neutralizan┼úi declan┼ča┼úi de CoronaVac, vaccinul chinezesc.

Varianta Lambda a coronavirusului are o rat─â ridicat─â de transmitere ├«n ┼ú─ârile sud-americane ┼či are muta┼úii critice ├«n proteina spike.

├Än cadrul unui studiu recent efectuat de speciali┼čtii din Chile, s-a realizat un test de neutralizare a virusului, determin├ónd impactul ├«n ceea ce prive┼čte virulen┼úa ┼či r─âspunsul imun. Pentru aceasta, au fost folosite probe de plasm─â de la cadrele medicale din dou─â centre din Chile vaccinate cu serul CoronaVac produs de Sinovac, compania chinezeasc─â. S-a observat c─â muta┼úiile din proteina spike a variantei Lambda confer─â o evadare imun─â la anticorpii neutralizan┼úi declan┼ča┼úi de CoronaVac, informeaz─â Mediafax.

Cercetarea, care este ├«n curs de avizare ┼čtiin┼úific─â, arat─â c─â este nevoie de o supraveghere atent─â pentru a se identifica noi muta┼úii ┼či impactul lor asupra r─âspunsului imun la vaccinurile administrate.

De asemenea, studiul a ar─âtat c─â varianta Lambda este mai contagioas─â dec├ót Alpha ┼či Gamma.

Varianta Lambda a fost descoperit─â ├«n Peru, fiind ├«n prezent identificat─â ├«n cel pu┼úin 27 de state. Autoritatea de S─ân─âtate Public─â din Anglia a raportat recent c─â au fost depistate c├óteva cazuri de  infec┼úie cu Lambda ┼či a recunoscut c─â aceast─â variant─â are ÔÇ×o poten┼úial─â transmisibilitate crescut─â sau o posibil─â rezisten┼ú─â crescut─â la anticorpii neutralizan┼úiÔÇŁ, informeaz─â Digi24.