Compusul care previne şi tratează cancerul de colon

1 2 jpg jpeg

La aceste concluzii au ajuns oamenii de ştiinţă de la Universitatea Pondicherry (India) şi cei de la Universitatea Pittsburgh (SUA) după ce au efectuat mai multe analize pentru a observa care este asocierea dintre substanţa de culoare galbenă din turmeric şi cancerul colorectal.

Echipa de cercetători, condusă de profesorul în biochimie molecular R Baskaran, a descoperit mecanismul prin care compusul cunoscut sub numele de curcumină poate distruge celulele maligne de la nivelul colonului.

Mai exact, specialiştii susţin că substanţa de culoare galbenă poate creşte nivelul proteinei GADD45a, ceea ce distruge celulele canceroase.

În schimb, curcumina nu măreşte nivelul proteinei şi în celulele sănătoase, ceea ce le ajută să de dezvolte sănătos şi chiar să se regenereze.

„Absorbţia compusului numit curcumină în organism este una lentă. De aceea, încercăm combinarea lui cu alte extracte naturale tocmai pentru a grăbi procesul de absorbţie, respectiv să activăm rolul de tratare în cazul cancerului de colon“, a precizat profesorul Baskaran.

Cercetătorii susţin că şi numărul cazurile de cancer colorectal este mai redus în ţările în care consumă mai des turmeric, cum este India.