Clorura de potasiu din vaccinul anti-COVID-19, motiv de îngrijorare?

1 shutterstock 1736168798 jpg jpeg

Despre vaccinuri, indiferent de tipul lor, apar tot felul de mituri ┼či este bine s─â facem diferen┼úa ├«ntre ceea ce se vehiculeaz─â de c─âtre persoane neautorizate ┼či opiniile documentate ale speciali┼čtilor. O chestiune care a st├órnit dezbateri ├«n ultima vreme este prezen┼úa clorurii de potasiu ├«n vaccinul anti-COVID-19.

Recent, ├«n mediul online au ap─ârut ├«ngrijor─âri cu privire la existen┼úa clorurii de potasiu ├«n compozi┼úia vaccinului Pfizer/BioNTech. Principala temere este c─â aceast─â substan┼ú─â este utilizat─â ┼či ├«n injec┼úiile letale pentru condamna┼úii la moarte din SUA.

Clorura de potasiu din vaccinul anti-COVID se află într-o cantitate foarte mică, fiind introdusă în ser este ca stabilizator.

Utilizarea clorurii de potasiu este foarte r─âsp├óndit─â ├«n domeniul medical. Substan┼úa este prezent─â ┼či ├«n alte vaccinuri, dar ┼či ├«n medicamente. De asemenea, exist─â ┼či ├«n unele produse alimentare (sare, energizante).

Clorura de potasiu din injec┼úia letal─â este ├«n doze mult mai mari dec├ót ├«n vaccinuri. ÔÇ×G├óndi┼úi-v─â c─â este vorba despre o doz─â de 0.3 ml, care se injecteaz─â. Se injecteaz─â intramuscular, nu intravenos, s─â zici c─â ar avea efect imediat ┼či absolut, iar doza de excipient este extrem, extrem de mic─â. Ca s─â provoace dezechilibru ├«n organism, ar fi nevoie de o cantitate de clorur─â de potasiu, de zeci de ori mai mare. ┼×i, unde mai pui, c─â aceea┼či substan┼ú─â, st─â la baza energizantelor ┼či a suplimentelor alimentare. ┼×i nimeni nu ┼či-a mai f─âcut at├ótea griji pentru o cantitate destul de mare care exist─â ├«n aceste multiminerale. Pe de alt─â parte, clorura de potasiu se folose┼čte ┼či ca medicament ├«n hipopotasemiiÔÇŁ, explic─â Voichi┼úa L─âzureanu, medic infec┼úionist la Spitalul Victor Babe┼č Timi┼čoara, citat─â de Mediafax.