Clorura de potasiu din vaccinul anti-COVID-19, motiv de îngrijorare?

1 shutterstock 1736168798 jpg jpeg

Despre vaccinuri, indiferent de tipul lor, apar tot felul de mituri şi este bine să facem diferenţa între ceea ce se vehiculează de către persoane neautorizate şi opiniile documentate ale specialiştilor. O chestiune care a stârnit dezbateri în ultima vreme este prezenţa clorurii de potasiu în vaccinul anti-COVID-19.

Recent, în mediul online au apărut îngrijorări cu privire la existenţa clorurii de potasiu în compoziţia vaccinului Pfizer/BioNTech. Principala temere este că această substanţă este utilizată şi în injecţiile letale pentru condamnaţii la moarte din SUA.

Clorura de potasiu din vaccinul anti-COVID se află într-o cantitate foarte mică, fiind introdusă în ser este ca stabilizator.

Utilizarea clorurii de potasiu este foarte răspândită în domeniul medical. Substanţa este prezentă şi în alte vaccinuri, dar şi în medicamente. De asemenea, există şi în unele produse alimentare (sare, energizante).

Clorura de potasiu din injecţia letală este în doze mult mai mari decât în vaccinuri. „Gândiţi-vă că este vorba despre o doză de 0.3 ml, care se injectează. Se injectează intramuscular, nu intravenos, să zici că ar avea efect imediat şi absolut, iar doza de excipient este extrem, extrem de mică. Ca să provoace dezechilibru în organism, ar fi nevoie de o cantitate de clorură de potasiu, de zeci de ori mai mare. Şi, unde mai pui, că aceeaşi substanţă, stă la baza energizantelor şi a suplimentelor alimentare. Şi nimeni nu şi-a mai făcut atâtea griji pentru o cantitate destul de mare care există în aceste multiminerale. Pe de altă parte, clorura de potasiu se foloseşte şi ca medicament în hipopotasemii”, explică Voichiţa Lăzureanu, medic infecţionist la Spitalul Victor Babeş Timişoara, citată de Mediafax.