„Clean&Run”: aleargă şi strânge deşeuri!

1 clean run jpg jpeg

Prima ediţie „Clean&Run”, cea mai mare iniţiativă de plogging (îmbinarea alergării cu strângerea deşeurilor) din România, va avea loc pe 5 octombrie în Pădurea Băneasa.

Conceptul de plogging a apărut în Suedia, în anul 2016, şi presupune îmbinarea jogging-ului cu strângerea deşeurilor, ca o dovadă de responsabilitate faţă de mediu. În contextul preocupării internaţionale faţă de reziduurile din plastic, ploggingul a devenit rapid popular în întreaga lume, fiind potrivit pentru persoanele de toate vârstele, pasionate de jogging şi de menţinerea unui mediu curat. Alergătorii iau cu ei saci sau pungi de gunoi şi, pe traseul ales, adună gunoaiele găsite. Totodată, aceştia pot opta şi pentru rute noi pe care să alerge şi să adune deşeurile aruncate în spaţiul public. Ploggingul îmbină aşadar activitatea fizică cu cea socială, aducând beneficii atât practicanţilor, cât şi ambientului.

Evenimentul este organizat de membri ai comunităţii Greenfield Residence împreună cu Băneasa Forest Run. Cursa este una necompetitivă şi se adresează persoanelor de toate vârstele, adulţi şi copii, practicanţi de jogging sau începători. Organizatorii vor pune la dispoziţia participanţilor un kit care va include toate materialele necesare: saci de plastic şi mănuşi de protecţie. Înscrierile se realizează până pe data de 3 octombrie 2019 pe pagina evenimentului: cleanandrun.ro. Participanţii, organizaţi în 4 echipe, vor avea de parcurs un traseu de 5-7 km, adică vor acoperi împreună peste 20 de kilometri de alei şi poteci din pădure, în aproximativ 2 ore. Deşeurile colectate vor fi preluate de către compania de salubritate Romprest, susţinător al evenimentului.