ÔÇ×Clean&RunÔÇŁ: alearg─â ┼či str├ónge de┼čeuri!

1 clean run jpg jpeg

Prima edi┼úie ÔÇ×Clean&RunÔÇŁ, cea mai mare ini┼úiativ─â de plogging (├«mbinarea alerg─ârii cu str├óngerea de┼čeurilor) din Rom├ónia, va avea loc pe 5 octombrie ├«n P─âdurea B─âneasa.

Conceptul de plogging a ap─ârut ├«n Suedia, ├«n anul 2016, ┼či presupune ├«mbinarea jogging-ului cu str├óngerea de┼čeurilor, ca o dovad─â de responsabilitate fa┼ú─â de mediu. ├Än contextul preocup─ârii interna┼úionale fa┼ú─â de reziduurile din plastic, ploggingul a devenit rapid popular ├«n ├«ntreaga lume, fiind potrivit pentru persoanele de toate v├órstele, pasionate de jogging ┼či de men┼úinerea unui mediu curat. Alerg─âtorii iau cu ei saci sau pungi de gunoi ┼či, pe traseul ales, adun─â gunoaiele g─âsite. Totodat─â, ace┼čtia pot opta ┼či pentru rute noi pe care s─â alerge ┼či s─â adune de┼čeurile aruncate ├«n spa┼úiul public. Ploggingul ├«mbin─â a┼čadar activitatea fizic─â cu cea social─â, aduc├ónd beneficii at├ót practican┼úilor, c├ót ┼či ambientului.

Evenimentul este organizat de membri ai comunit─â┼úii Greenfield Residence ├«mpreun─â cu B─âneasa Forest Run. Cursa este una necompetitiv─â ┼či se adreseaz─â persoanelor de toate v├órstele, adul┼úi ┼či copii, practican┼úi de jogging sau ├«ncep─âtori. Organizatorii vor pune la dispozi┼úia participan┼úilor un kit care va include toate materialele necesare: saci de plastic ┼či m─ânu┼či de protec┼úie. ├Änscrierile se realizeaz─â p├ón─â pe data de 3 octombrie 2019 pe pagina evenimentului: cleanandrun.ro. Participan┼úii, organiza┼úi ├«n 4 echipe, vor avea de parcurs un traseu de 5-7 km, adic─â vor acoperi ├«mpreun─â peste 20 de kilometri de alei ┼či poteci din p─âdure, ├«n aproximativ 2 ore. De┼čeurile colectate vor fi preluate de c─âtre compania de salubritate Romprest, sus┼úin─âtor al evenimentului.