Citim etichetele, dar nu le înţelegem

1 2 jpg jpeg

Sondajul efectuat de CEFF Rom├ónia a scos la iveal─â c─â aproximativ 80% dintre rom├óni citesc cu aten┼úie eticheta produselor alimentare ┼či con┼úinutul de E-uri.

Procentul cre┼čte chiar la 84% ├«n cazul p─ârin┼úilor cu copii minori, ├«ns─â pentru 9 din 10 responden┼úi lista este greu de ├«n┼úeles.

În aceste condiţii, s-a lansat pe piaţa locală marca CEFF Certified E-Friendly Food, marca înregistrată la nivelul Uniunii Europene care atestă faptul că produsele alimentare inscripţionate cu acest logo nu conţin conservanţi, îndulcitori, coloranţi artificiali sau glutamaţi cu potenţial periculos sau controversaţi, conform studiilor experţilor.

Mai po┼úi citi pe aceea┼či tem─â:

Ini┼úiativa a ap─ârut din nevoia tot mai mare a consumatorilor de a fi informa┼úi cu privire la adaosurile de aditivi din alimente, precum ┼či din nevoia de a proteja s─ân─âtatea familiei lor.

Din totalul responden┼úilor care au participat la studiu, 50% au m─ârturisit c─â un element vizual ca o ┼čtampil─â sau marc─â i-ar ajuta s─â identifice alimentele mai s─ân─âtoase.

Aproximativ 25% consideră că un scris mai mare ar simplifica citirea etichetei. Mai mult, 69% ar avea încredere într-o instituţie specializată, independentă, care să ofere ajutor în înţelegerea informaţiilor de pe etichetele alimentare.