Ciocolata neagr─â previne accidentul vascular cerebral

2 jpg jpeg

Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au monitorizat starea de sănătate a 37 de mii de bărbaţi.

Voluntarii au fost împărţiţi în patru grupuri, în funcţie de cantitatea de ciocolată consumată.

De asemenea, ace┼čtia au fost ruga┼úi s─â completeze un chestionar legat de obiceiurile lor alimentare.

Rezultatele cercet─ârii arat─â c─â b─ârba┼úii care consum─â frecvent ciocolat─â neagr─â au un risc mai mic de a suferi de accident vascular cerebral ┼či de boli de inim─â.

Riscul acestor afec┼úiuni este redus gra┼úie flavonoidelor din compozi┼úia ciocolatei, antioxidan┼úi importan┼úi care reduc colesterolul ÔÇťr─âuÔÇŁ din s├ónge ┼či scad presiunea arterial─â.

Cu toate acestea, consumatorii de ciocolat─â nu ar trebui s─â exclud─â din stilul lor de via┼ú─â exerci┼úiile fizice, ├«ntruc├ót mi┼čcarea men┼úine s─ân─âtatea ├«ntregului organism.