Cine se scoală de dimineaţă, mănâncă mai sănătos!

1 2 jpg jpeg

Ştim cu toţii că „ceasul biologic” reglează ciclul metabolic, dar se pare că are un cuvânt de spus şi asupra alegerilor alimentare pe care le faci, se arată într-o cercetare publicată în jurnalul „Obsity”, editat de The Obesity Society (TOS).

Cercetătorii au observat că persoanele matinale fac alegeri mai sănătoase de-a lungul zilei, în comparaţie cu cei care se trezesc târziu. De asemenea, cei obişnuiţi cu nopţile pierdute au tendinţa de a consuma seara mai mult zahăr, grăsimi şi acizi graşi saturaţi.

1 2 jpg jpeg

Diferenţele dintre cele 2 grupuri sunt mult mai vizibile în weekend. Astfel, cei care se trezesc târziu mănâncă neregulat, sar peste mese, au un somn mai puţin odihnitor, se simt mai obosiţi pe timpul zilei şi consumă cantităţi mai mari de alcool şi tutun.

Când vine vorba despre lupta împotriva kilogramelor în plus, matinalii ar putea avea un avantaj în plus. Potrivit purtătorului de cuvânt a TOS, studiile anterioare au demonstrat că mâncatul la ore matinale poate ajuta la scăderea din greutate şi la reducerea riscului de apariţie a diabetului şi a bolilor de inimă.

Totodată, persoanele care au probleme cu somnul, au tendinţa de a se îmbolnăvi mai repede.